Ndërlidhjet

STAMBOLL


Gjykimi i 69 të dyshuarve të akuzuar për sulmet vetvrasëse nëntorin e kaluar në Stamboll është pezulluar në kohë të papërcaktuar. Një gjykatë turke tha se nuk është kompetente që të gjykojë të akuzuarit.
Nën reformat ligjore të Turqisë, gjykata shtetërore e sigurisë nuk ka autoritet që të dëgjojë dëshmitë e të akuzuarve.
Ky vendim u mor pasi që avokatët dhe prokurorët sfiduan kompetencat e gjykatës, pasi në fillim të këtij muaji parlamenti shfuqizoi gjykatën shtetërore të sigurisë.
XS
SM
MD
LG