Ndërlidhjet

BAGDAD


I dërguari i Kombeve të Bashkuara për Irakun, Lakhdar Brahimi, ka kërkuar nga irakianët që të pranojnë qeverinë e re dhe ta ndihmojnë në përgatitjen e zgjedhjeve të përgjithshme.
"Përbërja e Qeverisë tani është bërë publike dhe i mbetet irakianëve të vlerësojnë nëse është një qeveri e mirë, apo sa mirë i ka përmbushur detyrimet. Irakianët do gjykojnë bazuar në ato se cfarë do bëjë dhe cfarë do deklarojë Qeveria në muajt e ardhshëm, që janë tepër kritikë", tha Brahimi.
Turqia dhe Irani, vende fqinje me Irakun, kanë shprehur kënaqësinë për qeverinë e re.
XS
SM
MD
LG