Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian tha se do ta rritë bashkëpunimin e shërbimeve të kundërzbulimit të 25 vendeve anëtare, si përgjigje ndaj sulmeve terroriste në Madrid.
Shefi për Politikë të Jashtme dhe Siguri Javier Solana tha se vendet anëtare duhet t'i ndajnë informatat për kërcënimet e brendshme dhe të jashtme të sigurisë.
"Kërcënimet që sot përballemi, nuk janë kërcënime terroriste shtetërore, por kërcënime ndërkombëtare.
Prandaj ky hap ka rëndësi për koordinimin e masave antiterroriste të Bashkimit Evropian", tha Solana.
Por, disa zyrtarë të unionit kanë thënë se shkëmbimi i tillë i informatave nuk do të jetë i detyrueshëm.
XS
SM
MD
LG