Ndërlidhjet

PRAGË


Republika e Çekisë është e para nga 10 anëtaret e reja që i zgjodhi përfaqësuesit për Parlamentin Evropian. Ish presidenti Vaclav Havel, tha se kjo është zgjedhja e parë e lirë në histori, në të cilën ndahet vendimi për ardhmërinë e kontinentit.
Zgjedhjet filluan të enjten në Britani dhe Holandë. Sot votohet në Itali, Lituani dhe Maltë. Vendet tjera votojnë të dielën.
XS
SM
MD
LG