Ndërlidhjet

BERLIN


"NATO-ja nuk mund ta zgjidhë e vetme cështjen e Kosovës, por besojmë se së shpejti do të emërohet dhe shefi i ri i UNMIK-ut", ka deklaruar Sekretari i Përgjitshëm i NATO-s, Jaap de Hoop Scheffer, në një intervistë për të përjavshmen gjermane "Der Spiegel".
Në intervistën në fjalë në mes të tjerash Schieffer tha se për zgjidhjen e cështjes së Kosovës nevojitet edhe Serbia dhe strategjia ballkanike e Bashkimit Evropian. Kjo strategji e BE-së dhe NATO-s, tani për tani nuk ekziston, ka deklaruar Scheffer për të shtuar se për këtë nevojitet bashkëpunim i ngushtë NATO—Bashkimi Evropian.
XS
SM
MD
LG