Ndërlidhjet

TEHERAN


Presidenti i Iranit Mohammed Khatami u tha Francës, Britanisë dhe Gjermanisë t'i ndërpresin presionet ndaj Teheranit lidhur me programet bërthamore, sepse përndryshe rrezikojnë ta shtyjnë Iranin t'i konsiderojë "alternativat tjera" për bashkëpunimin me inspektorët bërthamorë të Kombeve të Bashkuara.
Khatami gjithashtu e ka akuzuar "treshen e madhe" të Bashkimit Evropian se u shkon pas Shteteve të Bashkuara, të cilat e akuzojnë Iranin për zhvillimin sekret të programeve të armëve bërthamore.
XS
SM
MD
LG