Ndërlidhjet

BAGDAD/SEUL


Militantët në Irak po mbajnë peng 10 qytetarët të huaj dhe një korano-jugor, për të cilin kanë kërcënuar se do ta ekzekutojnë.
Në një mesazh transmetuar nga grupi i militantëve në televizionin AJ-Jazzera, mes të tjerash thuhet:
"Ky është mesazh për qeverinë dhe popullin e Koresë së Jugut. Ne kërkojmë që ju të tërhiqni trupat tuaja nga toka jonë dhe nëse jo atëherë do t'ju dërgojmë kokën e këtij koreani së bashku me ato të ushtarëve tuaj. Keni gjithsej 24 orë kohë."
Megjithë kërcënimet Seuli zyrtar ka theksuar se do dërgojë 3 mijë trupat e paraparë në Irak.
XS
SM
MD
LG