Ndërlidhjet

DUBAI


Amnesty International ka bërë përgjegjëse luftën e Shteteve të Bashkuara kundër terrorit për vuajtjet e njerëzve dhe një numër shkeljesh të të drejtave të njeriut në vendet e Gjirit.
Fushata anti-terror ka rezultuar në arrestime masive të pabazuara në ligj, arrestime të fshehta apo mbajtje në paraburgim për një kohë të pacaktuar. Raporti i Amnesty International përfundon se mënyra se si po zhvillohet lufta kundër terrorizmit paraqet "një kërcënim real për përmirësimin e gjendjes së të drejtave të njeriut në vendet e Gjirit".
XS
SM
MD
LG