Ndërlidhjet

BAGDAD


Koalicioni i prirë nga Shtetet e Bashkuara sot e ka transferuar pushtetin tek qeveria e përkohshme e Irakut, dy ditë para datës së caktuar.
Administratori Paul Bremer formalisht ia dorëzoi dokumentat legalë kryeministrit Iyad Allawi.
"Sipas rezolutës 1546 të Këshillit të Sigurimit, Autoriteti i Përkohshëm i Koalicionit do të pushojë së ekzistuari në 28 qershor, pushtimi do të merr fund dhe qeveria e përkohshme e Irakut do ta marrë dhe ushtrojë sovranitetin e plotë në emër të popullit irakien", tha Bremer.
Pas ceremonialit, Bremer u largua nga Iraku.
XS
SM
MD
LG