Ndërlidhjet

BAGDAD


Ceremonia e dorëzimit të pushtetit tek irakianët, që u zhvillua sot në Irak, besohet se u bë dy ditë para afatit të paraparë, për të mënjanuar sulmet e mundshme të terroristëve.
Ndërkaq lidhur me rikthimin e sovranitetit institucioneve irakiane, Ali al-Musai, kreu i zyrës së Bagdadit për lëvizjen e klerikut radikal, Moqtda al-Sadr, tha:
"Së pari qeveria e Irakut nuk ka sovranitet të plotë, pasi sovraniteti shkon së bashku më sigurinë. Siguria drejtohet nga qeveria irakiane dhe forcat e koalicionit së bashku, derisa amerikanët kanë përsëritur se nuk do të largohen nga Iraku."
XS
SM
MD
LG