Ndërlidhjet

STRASBOURG


Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut vendosi se ndalimi i perçeve myslimane në shkollat shtetërore nuk e cënon lirinë e fesë dhe paraqet mënyrë të drejtë për luftimin e fundamentalizmit islamik.
Gjykata e Strasbourg-it e hodhi poshtë rastin e një studenteje turke, e cila pas insistimit për të mbajtur perçen, nuk ishte lejuar të studjojë në një universitet të Turqisë.
XS
SM
MD
LG