Ndërlidhjet

PEKIN


Manastiri i Decanit është përfshirë në listën e trashëgimisë botërore që mbrohet nga UNESCO, Oraganizata e Kombeve të Bashkuara për Arsimin, Shkencën e Kulturën.
Sipas UNESCO-s manastiri i Decanit është kisha më e madhe bizantine në Ballkan.
Ky vendim u morr gjatë një takimi të UNESCO-s në Kinë.
Kjo e ka cuar në 788 numrin e monumenteve të kulturës dhe të natyrës të shpallura si pjesë e trashëgimisë botërore.
XS
SM
MD
LG