Ndërlidhjet

JAKARTË\INDONEZI


Kanë përfunduar në Indoezi zgjedhjet e para të drejtpërdrejta presidenciale.
Anketat sugjerojnë se se presidentja e tashme Megaëati Sukarnoputri po e mban me vështirësi pushtetin. Sfida më e fortë i vjen nga një prej ish-ministrave të saj, gjenerali në pension, Susilo Bambang Judhojono.
Ish presidenti amerikan Jimi Karter i ka vëzhguar votimet:
"Ky është një tranzicion i shkëlqyeshëm nga sundimi autoritar në sistemin demokratik për vetëm 6 vjet, dhe për këtë duhet uruar popullin e Indonezisë, ka thënë Karter.
XS
SM
MD
LG