Ndërlidhjet

SHKUP


Bashkimi Evropian shpreson se dy grupet kryesore etnike në Maqedoni, shqiptarët dhe maqedonasit, do të mund të zgjidhin mosmarrëveshjet rreth projekt-ligjeve mbi decentralizimin, vecanërisht pas protestave të ditëve të fundit, që kanë ngritur tensionet në vend.
Marrëveshja mbi decentralizimin, që i jep të drejtë qeverisje shqiptarëve dhe përdorimit të shqipes në komunat ku ata janë shumicë, është thelbi i Marrëveshjes së Ohrit.
XS
SM
MD
LG