Ndërlidhjet

UASHINGTON


Komiteti i Senatit amerikan, që merret me shërbimet e zbulimit ka publikuar një raport ku kritikon ashpër CIA-n për dështimin në rastin e informacioneve lidhur me programin e armëve bërthamore të Irakut.
Kryetari i këtij komitetit, Pat Roberts tha:
"Përpara luftës në Irak shërbimet amerikane të zbulimit kanë informuar presidentin dhe Kongresin se Sadam Huseini ka sasi të mëdha të armëve kimike e biologjike, dhe ndoshta brenda një 10 vjecari do ketë dhe armë bërthamore. Sot ne e dimë se këto informacione ishin të gabuara dhe të pambështetura."
Por duke folur rreth kwsaj teme sot, presidenti Bush ka theksuar:
"Ka pasur dwshtime. Menduam se do kishte armw, ashtu si mendoi edhe Kongresi apo Kombet e Bashkuara. Por po ju them se cfarw dimw. Sadam Huseini kishte kapacitete tw prodhonte armw dhe kishte synime tw tilla. Wshtw e qartw se ai i urrente Shtetet e Bashkuara.", tha Bush.
XS
SM
MD
LG