Ndërlidhjet

LONDËR


Përpjekjet për të ndaluar përhapjen e epidemisë së SIDA-s duhet të jenë të njëjta me ato të luftës kundër terrorizmit, ka deklaruar Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan.
Annan ka kërkuar nga Shtetet e Bashkuara që ta drejtojnë luftën kundër SIDA-s, nga e cila kanë humbur jetën 20 milionë njerëz dhe aktualisht nga virusi HIV janë infektuar 38 milionë të tjerë.
Ndërkaq numri i fëmijëve jetimë si pasojë e SIDA-s do të rritet në 18 milionë deri në vitin 2010 në vendet e Afrikës nën Sahariane.
XS
SM
MD
LG