Ndërlidhjet

BRUKSEL


Kombet e Bashkuara tahnë se liritë kulturore janë po aq të rëndëshishme në zhvillimin e një shoqërie stabile sa edhe mundësitë ekonomike dhe demokratike. Në raportin njëvjecar për zhvillimin Human, Programi për Zhvillim i Kombeve të Bashkuara thotë se të gjithë njerëzit kanë të drejtë ne identitetin e tyre linguistik dhe religjioz. Raporti tërheq vërejtjen se restriksionet në të drejtat kulturore dhe luftëat rreth identitetit kulturor janë në mes të burimeve më të mëdha të jostabilitetit mes shtetete .
XS
SM
MD
LG