Ndërlidhjet

MOSTAR


Rihapet gjatë ditës Ura e vjetër e Mostarit e ndërtuar në vitin 1556 gjatë kohës së Perandorisë Osmane, e cila u shkatërrua nga forcat e kroatëve të Bosnjës në vitin 1993.
Mbi 50 përfaqësues të lartë të Bashkimit Evropian dhe vendeve ballkanike pritet të marrin pjesë në ceremoni. Në mesin e pjesëmarrësve janë edhe presidentët e Shqipërisë e Kroacisë.
Ura është rindërtuar duke përdorur gurët origjinalë dhe ka kushtuar 15 milionë dollarë.
XS
SM
MD
LG