Ndërlidhjet

MOSKË


Një zyrtar i lartë rus tha se Moska kundërshton projektrezolutën e Kombeve të Bashkuara të propozuar nga Shtetet e Bashkuara, që do ta shtynin Sudanin ose të çarmatosë militantët ose të ballafaqohet me sanksione.
Zëvendës ministri i jashtëm rus Yuri Fedotov tha se Sudanit duhet t'i jepet një kohë e shkurtër, por adekuate që të përmbush obligimet e tij nën marrëveshjen e 3 korrikut- të çarmatosë milicitë arabe, të ofrojë siguri dhe të lejojë agjencive qasje më të mirë tek të zhvendosurit.
XS
SM
MD
LG