Ndërlidhjet

SALSBURG


5 krerët e qeverive te Evropës Juglindore thanë se vendet e Ballkanit po bëjnë vazhdimisht një progres ekonomik dhe politik për t'iu bashkuar Unionit Evropian dhe NATO-së.
Koordinatori i Paktit të Stabilitetit Erhard Busek u tha të mbledhurve në Salsburg se zgjerimi i BE-së duhet të fokusohet në Evropën Juglindore.
Ndërkohë, kryeministri i Malit të Zi Millo Gjukanoviq ka përsëritur në këtë takim, se ai do të mbajë referendumin për pavarësinë e shtetit të tij, pavarësisht nga kundërshtimet e Bashkimit Evropian.
XS
SM
MD
LG