Ndërlidhjet

HAGË


Tribunali I Hagës ka shkurtuar dënimin prej 45 vjetësh në 9 vjet për ish gjeneralin kroat të Bosnjes Tihomir Blaskic, pasi shfajësimit nga disa akuza.
"Gjykata e Apelit dënon Blaskiqin nga dita e sotme me 9 vjet burg", ka thënë presidenti i gjykatës Fausto Pocar. Blaskiq qe dënuar në vitin 2000 për krime kundër njerëzimit, krime lufte dhe thyerje të Konventës së Gjenevës gjatë luftës së Bosnjes në vitin 1992-95. Pas ankesës së bërë, gjykata shfajësoi atë prej 17 akuzave nga gjithsej 20 me të cilat ngarkohej.
XS
SM
MD
LG