Ndërlidhjet

BANJA LLUKË


Parlamenti serb i Bosnjes ka urdhëruar ndryshimin e emrave të 13 qyteteve, në përputhje me një vendim të gjykatës kushtetuese, që thotë se emrat ekzistues janë diskriminues ndaj popullatës kroate dhe myslimane.
Gjatë luftërave civile të viti 1992-1995 emrave të qyteteve të Bosnjes iu shtua epiteti serb.
Zyrtarët boshnjakë thanë se parlamneti serb ka bërë vetëm ndryshime kozmetike.
XS
SM
MD
LG