Ndërlidhjet

JEDDAH


Kryeministri irakian Iyad Allawi kërkoi nga vendet islamike dhe arabe që me dërgimin e trupave në Irak të ndihmojnë në stabilizimin e vendit.
"Kjo është një luftë globale. Kryengritësit janë forca e së keqes që po luftojnë kudnër nesh. Ne duhet të fitojmë, sepse nuk ka rrugë tjetër", tha Allawi.
Ndërkaq, sekretari amerikan i shtetit Colin Poëell tha se ideja e dërgimit të trupave arabe dhe msylimane në Irak është ende në fazën fillestare.
"Këto janë ide paraprake që na janë dhënë nga sauditët. Ata i ndanë këto ide me kryeministrin Allawi, me ne, me sekretarin e përgjithshëm Kofi Annan, dhe ne i mirëpresim idetë e sauditëve, dhe do t'i ekzaminojmë në ditët në vijim", tha Powell.
XS
SM
MD
LG