Ndërlidhjet

HAGË


Presidenti i Kroacisë Stipe Mesiq ka përshndetur vendimin e Tribunali të Hagës për t'i shkurtuar dënimin prej 45 vjetësh në 9 vjet ish gjeneralit kroat të Bosnjes Tihomir Blashkic. Ai qe dënuar në vitin 2000 për krime kundër njerëzimit, krime lufte dhe thyerje të Konventës së Gjenevës gjatë luftës së Bosnjes në vitin 1992-95. Pas ankesës së bërë, gjykata shfajësoi atë prej 17 nga gjithsej 20 akuza me të cilat ngarkohej.
XS
SM
MD
LG