Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara u ka bërë thirrje vendeve anëtare ta përmirësojnë bashkëpunimin me tribunalin për ish Jugosllavinë, që puna të përfundojë deri në fund të dhjetëvjeçarit.
Në deklaratën e bërë publike, Këshilli e shpreh shqetësimin për zvoglimin e fondeve, dhe e ripërsërit thirrjen për arrestimin e të akuzuarve për krime të luftës, Radovan Karaxhiq dhe Ratko Mlladiq.
"Këshilli fuqishëm e inkurajon Tribunalin të ndërmerr të gjitha përpjekjet për të siguruar se do ta kompletojë strategjinë brenda afatit të caktuar", tha kreu i Këshillit Andrey Denisov.
XS
SM
MD
LG