Ndërlidhjet

SAN FRANCISKO


Një bankier nga Shtetet e Bashkuara ka mashtruar mediat që menduan se ai ishte vrarë si një i rrëmbyer në Lindjen e Mesme, duke falsifikuar pamje të heqjes së kokës së tij dhe duke i publikuar ato në internet.
Benjamin Vanderford pranoi se ka bërë inskenimin për të testuar lehtësinë me të cilën manipulohen mediat nga pamjet e internetit:
"Mendoj se njerëzit do t'i kuptojnë dy gjëra të mëdha. Njëra sesa lehtë është që të falsifikohen këto pamje, dhe e dyta sesa lehtë mund të mashtrohen mediat duke menduar se pamjet janë të vërteta. Kështu që ndonjë grup i pakënaqur i Irakut ose Arabisë Saudite tërheq vëmendje të madhe, duke publikuar pamje të njëjta sic kam bërë unë, " ka thënë Vanderford.
XS
SM
MD
LG