Ndërlidhjet

UASHINGTON


Familja e Ahmad Chalabit, ish anëtarit të Këshillit Qeverisës të Irakut, e ka akuzuar qeverinë e Jordanit për konspiracion me ish presidentin irakien Saddam Hussein, me qëllim të vrasjes së tij dhe shkatërrimin e biznesit të familjes.
Në aktpadinë prej 53 faqesh, të parashtruar në gjykatën e Uashingtonit, pohohet se në fillim të vitit 1989 qeveria e Jordanit është përpjekur ta shkatërrojë bankën familjare, për ta zbrapsur Chalabin të flasë kundër veprimtarive të Jordanit dhe Irakut lidhur me armët e ndaluara.
XS
SM
MD
LG