Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian ka mirëpritur lajmin për zgjedhjen e Këshillit Kombëtarë Irakien, duke thënë se ky është një hap i rëndësishëm drejt zgjedhjeve në Irak, që pritet të mbahen vitin e ardhshëm. Në një deklaratë të përbashkët të 25 vendeve anëtare të BE-së më tej thuhet se "Bashkimit Evropian do të mbetet i përkushtuar në përkrahjen sa më të madhe në çështjet ekonomike, sociale dhe politike në Irak".
Detyrë e këtij këshilli do të jetë mbikqyrja e punës së qeverisë së përkohëshme deri në zgjedhjet e ardhshme në Irak.
XS
SM
MD
LG