Ndërlidhjet

VATIKAN


Papa Gjon Pali i dytë ka bërë thirrje për pajtim të dyanshëm në mes të kishës katolike dhe kishës ortodokse ruse pas kthimit të një relikti të shenjtë në Moskë.
Marëdhëniet midis dy kishave një kohë të gjatë kanë qenë të shtrënguara meqë kisha ortodokse e ka akuzuar kishën katolike për konvertimin e krishterëve në vendet tradicionalisht ortodokse.
XS
SM
MD
LG