Ndërlidhjet

VJENË


"Situata jo e mirë e sigurisë është një nga arsyet kryesore për mungesën e investimeve në Kosovë", vlerëson gazeta austriake 'Presse', duke shtuar se "tri partitë më të mëdha politike në Kosovë, në pesë vitet e fundit nuk kanë bërë asnjë program në sferën e ekonomisë.
"Shumë probleme të ekonomisë kosovare lidhen me administrimin e dyfisht, të Kombeve të Bashkuara dhe të Serbisë. Një pjesë e madhe e ligjeve kanë mbetur ende në funksion që nga koha e Titos, ndërkaq ligjet e përkohëshme të UNMIK-ut vetëm sa e kanë komplikuar gjendjen edhe më shumë", vlerson gazeta autriake 'prese', duke shtuar se ende mbetet problematike çështja e statusit të pazgjidhur të Kosovës.
XS
SM
MD
LG