Ndërlidhjet

SEATTLE


Gjykata ushtarake amerikane e shtetit Uashington e shpalli fajtor ushtarin amerikan që ishte përpjekur t'i ndihmojë Al-Kaidës.
27-vjeçari Ryan Anderson ushtar i Gardës Kombëtare i konvertuar në fenë myslimane, mund të përballet me dënim të përjetshëm sepse është përpjekur t'i japë Al-Kaidës informata për fuqinë dhe taktikën e forcave amerikane, si dhe për mënyrat e vrasjes së ushtarëve amerikanë.
Prova kyçe ishte videoincizimi, në të cilin Anderson u jepte informata ushtarake agjentëve federalë, për të cilët besonte se janë pjesëtarë të Al-Kaidës.
XS
SM
MD
LG