Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


I dërguari special i Kombeve të Bashkuara në Irak, Ashraf Qazi i tha Këshillit të Sigurimit se procesi kalimtar në vend mbetet i brishtë dhe duhet zgjeruar edhe me pjesëtarë të grupeve të involvuara në sulmet e fundit.
"Dallimet serioze brenda shoqëris irakiene ende nuk janë adresuar politikisht dhe në mënyrë efektive. Bartja e sovranitetit tek qeveria e përkohshme nuk është përcjellur me përmirsimin e sigurisë. Viktimat kryesore të dhunës në Irak janë civilët, ndërsa mbizotëron frika ", tha Qazi.
Kombet e Bashkuara në Irak kanë 35 punëtorë, që janë vendosur në zonën e kontrolluar nga trupat amerikane.
XS
SM
MD
LG