Ndërlidhjet

NORDWIJK/HOLANDË


Pesë shtete evropiane janë dakorduar me propozimin e Francës për formimin e një force të përbashkët policore-ushtarake, e cila do të ishte në gjendje të angazhohet në situatat e krizës kudo në botë.
Ministri i Mbrojtjes i Holandës Henk Kamp e quajti forcën "gurthemel" të strukturës evropiane të sigurisë.
Forca i përfshin Francën, Italinë, Spanjën, Portugalinë dhe Holandën, por është e hapur edhe për vendet tjera.
XS
SM
MD
LG