Ndërlidhjet

VJENË


Politikani gjermanë dhe ish arbitër ndërkombëtar për Bosnjën dhe Hercegovinën, Kristijan Shvarc Shiling, ka kërkuar mbajtjen e referendumit për pavarësinë e Kosovës.
Në intervistën që i ka dhënë gjencisë austriake të lajmeve Shiling ka thënë se kosovarët duhet të vendos për statusin e ardhshëm juridik – ndërkombëtar të Kosovës.
"Ne nuk mund të imponojmë asgjë", ka thënë Kristijan Shvarc Shiling dhe ka shtuar se duhet të revidohet edhe formula e Kombeve të Bashkuara "Standardet para statusit".
Shiling ka propozuar një konferencë ndërkombëtare për Kosovën, ndërsa trazirat e Marsit i ka cilësuar si pasojë të pasivitet të bashkësisë ndërkombëtare që nuk di se çfarë do në Kosovë.
XS
SM
MD
LG