Ndërlidhjet

STAMBOLL


Ligjvënësit e Turqisë në seancën urgjente e vazhduan debatin mbi reformat e kodit penal të vendit.
Reformat synojnë t'i përmirësojnë gjasat e Turqisë për anëtarësim në Bashkimin Evropian.
Paketa i përfshin ligjet kundër dhunimit, pedofilisë dhe torturës, si dhe i përmirëson standardet e të drejtave të njeriut.
Ankaraja shpreson t'i miratojë ligjet para 6 tetorit, kur Komisioni Evropian duhet ta lëshojë raportin nëse Turqia është e gatshme t'i fillojë bisedimet për anëtarësim në unionin.
XS
SM
MD
LG