Ndërlidhjet

LONDËR


"Pavarsisht përshkallëzimit të dhunës, zgjedhjet në Irak do të mbahen", tha presidenti i përkohshëm irakien Iljad Allaui gjatë qëndrimit në Londër, duke premtuar njëherësh se votimet do të jenë korrekte.
"Ne jemi të vetëdijshëm për detyrën më të rëndësishme që na është besuar, përgaditja e Irakut për zgjedhje të plota, të lira dhe të drejta, në të cilat çdo qytetarë do ta ketë votën e tij. Në fillim të vitit të ardhshëm do ti mbajmë zgjedhjet në Irak, sepse kjo është ajo që shumica e irakienëve e duan", tha Allaui.
Ndërkohë, ai e dënoi rrëmbimin e inxhinierit britanik Kenet Bingley nga militantët në Irak.
XS
SM
MD
LG