Ndërlidhjet

STOKHOLM


Shkencëtarët amerikanë Ricard Axel dhe Linda Buck u shpallën fitues të çmimit "Nobel" për vitin 2004, në lëminë e mjekësis.
"Ishim të interesuar për mekanizmat në të cilin gjitarët e mbështesin perceptimin. Nëpërmjet shqisave të nuhatjes dhe shijes, qeniet njerzore dhe gjitarët poashtu përceptojnë shumë llojë të kemikaleve në natyrë, kështu që e kemi bërë të e qartë se qeniet njerzore për shëmbull mund të perceptojnë më shumë se 10 mijë molekula të ndryshme aromatike"tha Linda Buck.
Skencëtarët Axel dhe Buck, kanë qartësuar sistemin e erës së keqe nga niveli molekular deri në organizimin e qelizave, bëri të ditur juria për ndarjen e Çmimit Nobel.
XS
SM
MD
LG