Ndërlidhjet

STOKHOLM


Shkencëtarët amerikanë, Dejvid Gros, Dejvid Policer dhe Frenk Uilçek, janë shpallur sot fitues të çmimit Nobel për Fizikë për vititn 2004.
"Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave ka vendosur që çmimin Nobel për fizikë për vitin 2004 t'ju ndajë bashkarisht tre shkencëtarëve amerikanë për zbulimet e tyre drejt formulimit të teorisë së unifikuar të përbërjes së gravitetit",tha Gunar Oquist drejtor i kësaj akademie.
Me një zbulim të tillë shkencëtarët amerikanë e kanë çuar fizikën një hap para drejt realizimit të ëndrrës për formulimin e një teorie të tillë.
XS
SM
MD
LG