Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka përzgjedhur Greqinë, Danimarkën, Japoninë, Argjentinën dhe Tanzaninë si anëtare jo të përhershme të Këshillit të Sigurimit.
Mandati i këtyre vendeve është dy vjecar dhe fillon nga 1 janari i vitit 2005.
Këshilli i Sigurimit ka pesë vende anëtare të përhershme, të cilat kanë të drejtën e vetos.
XS
SM
MD
LG