Ndërlidhjet

HAGË


Përfaqësuesi i lartë ndërkombëtarë për Bosnje e Hercegovinë Pady Ashdoun deklaroi sot në Hagë se Bashkimi Evropian ka kërkuar nga vendet e ish Jugosllavisë të bllokojnë të gjitha fondet e Radovan Karaxhiqit, Ratko Mlladiqit dhe Ante Gotovinës, të cilët Tribunali i Hagës i akuzon për krime të luftës.
"Bashkimi Evropian ka marrë qëndrim që të gjitha vendet kandidate për anëtarsim përfshirë Serbinë e Malin e Zi, Bosnje Hercegovinën dhe Kroacinë të bllokojnë fondet e tre të akuzuarve", tha Ashdoun gjatë bisedës me kryeprokurorën e Tribuanlit të Hagës Karla Del Ponte.
XS
SM
MD
LG