Ndërlidhjet

HAGË


Kryeprokurorja e Tribunalit të Hagës Karla del Ponte dhe përfaqësuesi i Lartë ndërkombëtar në Bosnje Pedi Eshdaun, i bënë thirrje sot Parlamentit të Bosnjes të miratojë krijimin e një gjykate speciale për krimet e luftës. Kjo Dhomë do të mund të gjykojë disa persona të akuzuar nga Haga. "Të mos kalosh këto amendamente do të thotë të dobësosh në mënyrë serioze luftën kundër denimit të kriminelëve të luftës", theksuan Del Ponte dhe Ashdoun në një komunikatë pas takimit në selinë e Tribunalit në Hagë.
XS
SM
MD
LG