Ndërlidhjet

TUNCELI – TURQI


Militantët kurdë dyshohet të kenë vrarë dy anëtarë të forcave turke të mbrojtjes në qytetin e Tuncelit.
Militantët kurdë kërkojnë shkëputjen nga Turqia dhe krijimin e shtetit kurd. Nga ky konflikt që nga viti 1984 janë vrarë rreth 35 mijë vetë.
XS
SM
MD
LG