Ndërlidhjet

JERUSALEM


Kabineti i Izraelit ka miratuar ligjin që përcakton detajet për kompenzimin e kolonëve, të cilët do të tërhiqen nga Gaza, në bazë të planit të kryeministrit Ariel Sharon.
Ma planin për tërheqjen e 21 enklavave nga Rripi i Gazës dhe 4 nga 120 vendbanimet në Bregun Perëndimor, për herë të parë do të zhvendosen vendbanimet hebreje nga territoret palestineze, që u pushtuan nga Izraeli në luftën e vitit 1967.
XS
SM
MD
LG