Ndërlidhjet

STRASBURG


Kreu i Komisionit Evropian, Jose Manuel Barroso, ka bërë kompromise në shkëmbim të mbështetjes nga Parlamenti Evropian për ekipin e tij.
Barroso rrezikon të marrë një votë negative për kabinetin e tij vecanërisht pas komenteve rreth homoseksualëve të bëra nga Rocco Buttiglione, kandidati italian për postin e komisionerit të cështjeve të drejtësisë.
Barroso ka theksuar se pavarësisht bindjeve të tij thellësisht katolike Butiligione do respektojë ligjet e Bashkimit Evropian kundër diskriminimit dhe të drejave qytetare.
nc102630
"Synoj të krijojë një grup komisionerësh të përgjegjshëm për liritë themelore, ligjet anti-diskriminuese dhe mundësitë e barabarta.", ka thënë Barroso, i cili ka shtuar se mosmiratimi i mundshëm i kabinetit të tij mund ta hedhë Bashkimin Evropian në një krizë të vërtetë.
XS
SM
MD
LG