Ndërlidhjet

PRISHTINË


Përderisa dy subjektet politike të serbëve që morën pjesë në zgjedhjet e 23 tetorit nuk kanë arritur të fitojnë asnjë vend në Parlamentin e Kosovës, Iniciativa Qytetare Serbia ka thënë se do të pranojë të marrë vendet e rezervuara që i takojnë sipas Kornizës Kushtetuese.
Ndërkaq Lista Serbe për Kosovën dhe Metohinë, e kryesuar nga Oliver Ivanoviq, ende nuk ka marrë një vendim për pjesëmarrjen në Kuvend.
Ivanoviq u ka deklaruar mediave të Beogradit se serbët, të cilët i kanë fituar 10 vendet e rezervuara në Kuvendin e Kosovës, "nuk do ta marrin mbi vete përgjegjësinë pa mbështetjen e qartë të qeverisë së Serbisë".
XS
SM
MD
LG