Ndërlidhjet

ROMË


Liderët evropianë nënshkruan kushtetutën e parë evropiane. Lëvizja ka për qëllim që forcojë lidershipin evropian dhe të rrisë përpjekjet në luftimin e krimit dhe imigrimit ilegal.
Presidenti francez Jacques Chirac, duke folur në Romë, pas nënshkrimit tha se kushtetuta thellon "rrënjët e paqes dhe demokracisë" në kontinentin evropian.
Kushtetuar ëshët rezultat i debateve dyvjecare. 25 vendet anëtare duhet ta ratifkojnë atë, ndërsa të paktën 9 vende do të organizojnë referendum.
XS
SM
MD
LG