Ndërlidhjet

HAGË


Prokurorja e Tribunalit të Hagës Karla del Ponte , për herë të parë ka kërkuar nga Tribunali që t'ia transferojë një rastin të tij autoriteteve të drejtësisë në Serbi e Mal të Zi. Bëhet fjalë për ish oficerin e armatës jugosllave Vladimir Kovaceviq që akuzohet për shkelje të ligjeve dhe konventave të luftës gjatë luftës në Kroaci.
Ndërkohë, Unioni Serbi- Mali i Zi ka thënë sot se është i gatshëm të bashkëpunojë me Tribunalin e Hagës, por ekstradimi i të dyshuarve serbë për krime lufte, sipas autoriteteve të këtij uninoni nuk është përgjegjësi e tyre.
Tribunali kërkon ekstradimin e 15 të akuzuarve për krime lufte.
XS
SM
MD
LG