Ndërlidhjet

TIRANË


Parlamenti i Shqipërisë ka kërkuar nga qytetarët e Maqedonisë të mos marrin pjesë në referendumin e fundjavës lidhur me decentralizimin e vendit.
Referendumi synon të kundërshtojë ligjet për decentralizimin, të cilat sipas marrëveshjes së Ohrit i japin pushtet institucioneve vendore.
Bashkësia ndërkombëtare ka mbështetur ligjet për decentralizimin dhe ka bërë thirrje për mospjesëmarrje në referendum.
Ndërkaq kërkesa e Kuvendit të Shqipërisë vjen ditë pas së njëjtës kërkesë të bërë nga kryeministri Fatos Nano.
XS
SM
MD
LG