Ndërlidhjet

UASHINGTON


Zyrtarët e Departamentit amerikan të shtetit kanë konfirmuar sot vendimin për njohjen e Maqedonisë me emrin kushtetues të saj. Zëdhënësi i ketij Departamenti, Richard Boucher ka shpjeguar arsyet:
"Qëllimi është që të tregohet përkrahja për një shoqëri multietnike në Maqedoni, meqenëse ata kanë lëvizur në drejtimin që ne ndjejmë se ka kontribuar në stabilitetin e tyre, por edhe në atë të rajonit. Dhe duke e njohur Maqedoninë me emrin që e ka zgjedhur vetë, ne ndjejme se po e shtyjem progresin", ka thënë Boucher.
XS
SM
MD
LG