Ndërlidhjet

HAGË


Në Tribunalin e Hagës për krime të luftës, sot fillon gjykimi i tre shqiptarëve nga Kosova.
Fatmir Limaj, Haradin Bala dhe Isak Musliu akuzohen për vrasje, torturë dhe akte çnjerëzore.
Krimet e dyshuara kanë ndodhur në vitin 1998 kundër serbëve dhe shqiptarëve civilë në një kamp të të burgosurve në Llapushnik, të drejtuar nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës. Kampin e ka udhëhequr Limaj, ndërsa dy të tjerët kanë qenë roje.
Javën e kaluar në Tribunalin e Hagës, Beqë Beqaj i mohoi akuzat se u është kërcënuar dëshmitarëve të mos dëshmojnë në gjykimin e tre të akuzuarve.
XS
SM
MD
LG